2012. december 6., csütörtök

Bemutatkozó

  A Pille, a tagok bevallása szerint, egy új formulája a XXI. századi zenélésnek. Mondhatni egy korunk által kikényszerített lépés eredménye, virtuális formáció.
  Ennek legfőbb oka, hogy egyre kevesebb ember jár koncertekre. Ezen lehet keseregni, lehet az okait fejtegetni, akár ellenpéldákkal erőlködni, ez tény. Az emberek általában a facebook-ot és a youtube-ot bújják a munkahelyükön, esetleg otthon. Ez már eleve ad bizonyos fokú szociális és kulturális kielégülést, mire odajutnának, hogy este el kéne menni valahová, egy kis közösségi életet élni. Például egy koncertre. A zenekar, a kialakult helyzet miatti tiltakozása jeléül nem feltétlenül kíván koncertezni, de úgy a dolgozó, mint az otthon lebzselő emberek számára szeretne online jelenlétével egy alternatíva lenni országunk zenei palettáján. Innen a működési filozófia: webzenekar.
  A projektet alapító zenészek pedig Hosszú Attila, aki a zene gyakorlati részét tekintve dobos, ütőhangszeres és Fodor Dávid pedig otthon érzi magát a legtöbb hangszeren, szíve ettől függetlenül a gitárhoz húz. 2012 közepén munkához láttak és elkezdték formálni első dalaikat. A dalok írásának kapcsán mellőzték a klasszikus metódust, miszerint egy téma a próbateremben fogan meg és egy zenekar gyúrja kész számmá. Az első pár téma fel is lett vázolva nyár végére és onnantól már csak egy kis lépés volt hátra. Kellett mindehhez egy tartalom és egy hang. Szeptemberben csatlakozott a duóhoz hazánk népszerű kortárs dalszerző-előadója Takáts Eszter, aki az eltelt évek alatt számos formációban adta tanúbizonyságát tehetségének. Közös munkájuk első gyümölcse pedig "Szívem Kiadó" címmel október vége óta forog több hazai rádióban -sikerrel! Eszterrel ezen különös formáció kapcsán beszélgettünk.

- Hogyan kerültél kapcsolatba a Pillével?
- Valamikor 2012 őszén Attila megkeresett a zenéjükkel, hogy írnék-e szöveget a dalukhoz, amiből aztán a "Szívem kiadó" lett. Eredetileg nem én énekeltem volna, de annyira hozzámnőtt a dal szövegírás közben, hogy szerettem volna részt venni a projektben.

- Kapcsolódik-e történet a szöveg megírásához?
- Igazából csak annyi előzménye volt, hogy megnéztük a párommal kikapcsolódásként a Mr. és Mrs. Smith című filmet és ez fiktív módon valószínüleg hatott. Meg persze a szenvedélyes vitáink, amiben azért nincsenek efféle durvulások. :)

- Lesz-e folytatás és ha igen, mikor?
- Már dolgozunk a soron következő dalokon, amiket hasonlóan gyúrunk össze, mint a "Szívem kiadó" esetében, a tervek szerint tavaszra össze is jön egy kislemeznyi anyag.

- Az komoly, hogy a zenekar sosem fog koncertezni?
- Jelenleg igen, ez egyfajta koncepció is, de ha a sors is úgy akarja, jövő őszre összeállítunk egy estés programot! :)

Nos. A Pille ígéretéhez híven az elkövetkező hónapok alatt szállítja az oldalára a soron következő dalait, amik 2013 őszére egy komplett albummá állnak majd össze. A filozófiájukhoz híven, webalbummá. Koncertjeik kapcsán pedig ezennel maradnánk a kiszámíthatatlannál.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése